titel
Koksherberg - online maaltijden bestellen
contact

Kinderopvang

LAATSTE NIEUWS
Groningen, 3 november 2021


Een écht gezonde maaltijd voor iedereen in Groningen binnen handbereik
Op 3 november start in Groningen een nieuw concept voor ouders en verzorgers met overvolle agenda’s: Maaltyd.

Maaltyd biedt een smakelijke en écht gezonde koelverse kant-en-klaar maaltijd voor alle Groningse kinderen en hun ouders of verzorgers. Van een heerlijke gezonde Macaroni Bolognese tot Vegetarische Tortilla’s of Marrokaanse Couscous en Paella. En als je wilt kun je zelf je gezonde gerecht samenstellen, zoals een Stamppot Hutspot met Falafel of Sperziebonen met Groente Curry en Zoete Aardappelfrietjes. De maaltijden worden speciaal ontwikkeld op basis van wat kinderen nodig hebben én lekker vinden, zodat zij plezier beleven aan het eten van écht gezonde maaltijden.
De avondspits met meer kwaliteitstijd
De avondspits, iedereen met kinderen kent ‘m wel. De tijd tussen 17.00 en 19.00 uur die tot de nok aan toe gevuld is met van alles dat snel moet gebeuren. Kinderen ophalen van de opvang, boodschappen halen, eten koken, het huis opruimen en de kinderen op bed brengen. Dankzij Maaltyd kunnen ouders en hun kinderen meer kwaliteitstijd met elkaar doorbrengen, terwijl de gezonde maaltijd in de oven opwarmt.
De maaltijden zijn koelvers en 3 tot 5 dagen houdbaar. Elke maaltijd wordt voorzien van een handige instructie over hoe je de maaltijd thuis kunt opwarmen. Met een QR-code kun je op Maaltyd.nl alle ingredienten, voedingswaarden en een bereidingsinstructie van jouw gerecht vinden. Zo maak je hem ook makkelijk zelf. Omdat de maaltijden voor iedereen toegankelijk moeten zijn, ligt de prijs laag. Vanaf € 4,50,- p.p. kunnen gezinnen een gezonde maaltijd op tafel zetten. Voor Stadjerspas houders in de pilotwijken biedt Maaltyd i.s.m. Gemeente Groningen een korting tot €5 per maaltijd aan, zodat zoveel mogelijk Groningers gezond kunnen eten. Isabelle Diks wethouder gezondheid en inkomen en schulden: “Hiermee maken we de keuze voor gezond voedsel voor iedereen makkelijker en toegankelijker.”
Pilot in Korrewegwijk, De Hunze en Beijum
Maaltyd is een initiatief van SKSG Kinderopvang. Het concept is ontwikkeld, omdat de kinderopvangorganisatie droomt van gelijke kansen voor álle kinderen. SKSG weet dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het aanleren van een gezonde leefstijl en hoe belangrijk een gevarieerde en uitgebalanceerde maaltijd is voor kinderen en hun ouders of verzorgers. Ook wil zij gezinnen meer kwaliteitstijd samen bieden, ook op de drukke dagen.
Maaltyd start met een pilot in de wijken Korrewegwijk, De Hunze en Beijum De pilot start op 8 november. Vanaf 3 november kunnen de eerste bestellingen geplaatst worden. Je hoeft geen kinderen te hebben of klant van SKSG te zijn om te kunnen eten van Maaltyd.

 

 

 

 

 

Maaltijden van Koks Herberg voor kinderdagverblijven en BSO.

 

Veel kinderdagverblijven bieden al een warme maaltijd aan voor de kinderen.

Zoekt u ook lekkere maaltijden voor uw kinderdagverblijf? Dan bent u bij Koks Herberg aan het juiste adres!

 

Ons menu bestaat uit een warme maaltijd van bijvoorbeeld aardappelen, vlees en groente. Maar ook gerechten zoals macaroni of nasi met saté behoren tot de mogelijkheden. Alle dagen vers bereid zonder kunstmatige toevoeging. Ook houden we rekening met bijzondere voeding, waaronder glutenvrije- en lactosevrije maaltijden. Heerlijke gezonde maaltijden voor een kleine prijs.

 

Het eten van de warme maaltijd op het kinderdagverblijf biedt veel voordelen voor ouders en kinderen.

 

Eten op het kinderdagverblijf:

 

  • Kinderen eten met elkaar een gezonde maaltijd.
  • Samen eten is gezellig, heel leerzaam en leidt vaak tot beter eetgedrag: zien eten doet eten!
  • Ouders hoeven bij thuiskomst niet eerst te koken maar kunnen genieten van quality-time met elkaar.
  • Het geeft ouders en kinderen rust.

 

Maaltijden niet alleen voor kinderen maar ook voor de ouders!

Verse meeneemmaaltijden voor de ouders. Een groot gemak!

 

Verse meeneemmaaltijden:

 

  • Geen spitsuur rond etenstijd.
  • Bij thuiskomst de avond rustig beginnen.
  • Lekker, vers, gezond en gevarieerd.
  • Te bestellen bij Koks Herberg of bij het kinderdagverblijf.
  • Thuis even opwarmen en alle tijd voor elkaar!

 

Lekker, gemakkelijk en vriendelijk. Dat is de service van Koks Herberg.

 

Jasmijn Kruid, (mama van Tijn & Finn) “De kinderen eten vaak op de BSO en  zelf maak ik regelmatig gebruik van een meeneemmaaltijd. En ik moet zeggen: na een dag hard werken en kinderen die moe zijn, zijn deze maaltijden voor ons een echte uitkomst. Ik heb in 5 minuten een lekkere en gezonde maaltijd op tafel. Zo handig!”

 

 

belmij-knop