titel
Koksherberg - online maaltijden bestellen
contact

Nieuws

Beleid Coronavirus

De basis voor ons beleid zijn de richtlijnen en adviezen vanuit het RIVM. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/richtlijnen-adviezen

 

 

 

 

 

3 november 2021

Een écht gezonde maaltijd voor iedereen in Groningen binnen handbereik Op 3 november start in Groningen een nieuw concept voor ouders en verzorgers met overvolle agenda’s: Maaltyd.  Maaltyd biedt een smakelijke en écht gezonde koelverse kant-en-klaar maaltijd voor alle Groningse kinderen en hun ouders of verzorgers. Van een heerlijke gezonde Macaroni Bolognese tot Vegetarische Tortilla’s of Marrokaanse Couscous en Paella. En als je wilt kun je zelf je gezonde gerecht samenstellen, zoals een Stamppot Hutspot met Falafel of Sperziebonen met Groente Curry en Zoete Aardappelfrietjes. De maaltijden worden speciaal ontwikkeld op basis van wat kinderen nodig hebben én lekker vinden, zodat zij plezier beleven aan het eten van écht gezonde maaltijden. De avondspits met meer kwaliteitstijd De avondspits, iedereen met kinderen kent ‘m wel. De tijd tussen 17.00 en 19.00 uur die tot de nok aan toe gevuld is met van alles dat snel moet gebeuren. Kinderen ophalen van de opvang, boodschappen halen, eten koken, het huis opruimen en de kinderen op bed brengen. Dankzij Maaltyd kunnen ouders en hun kinderen meer kwaliteitstijd met elkaar doorbrengen, terwijl de gezonde maaltijd in de oven opwarmt. De maaltijden zijn koelvers en 3 tot 5 dagen houdbaar. Elke maaltijd wordt voorzien van een handige instructie over hoe je de maaltijd thuis kunt opwarmen. Met een QR-code kun je op Maaltyd.nl alle ingredienten, voedingswaarden en een bereidingsinstructie van jouw gerecht vinden. Zo maak je hem ook makkelijk zelf. Omdat de maaltijden voor iedereen toegankelijk moeten zijn, ligt de prijs laag. Vanaf € 4,50,- p.p. kunnen gezinnen een gezonde maaltijd op tafel zetten. Voor Stadjerspas houders in de pilotwijken biedt Maaltyd i.s.m. Gemeente Groningen een korting tot €5 per maaltijd aan, zodat zoveel mogelijk Groningers gezond kunnen eten. Isabelle Diks wethouder gezondheid en inkomen en schulden: “Hiermee maken we de keuze voor gezond voedsel voor iedereen makkelijker en toegankelijker.” Pilot in Korrewegwijk, De Hunze en Beijum Maaltyd is een initiatief van SKSG Kinderopvang. Het concept is ontwikkeld, omdat de kinderopvangorganisatie droomt van gelijke kansen voor álle kinderen. SKSG weet dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het aanleren van een gezonde leefstijl en hoe belangrijk een gevarieerde en uitgebalanceerde maaltijd is voor kinderen en hun ouders of verzorgers. Ook wil zij gezinnen meer kwaliteitstijd samen bieden, ook op de drukke dagen. Maaltyd start met een pilot in de wijken Korrewegwijk, De Hunze en Beijum De pilot start op 8 november. Vanaf 3 november kunnen de eerste bestellingen geplaatst worden. Je hoeft geen kinderen te hebben of klant van SKSG te zijn om te kunnen eten van Maaltyd.

 

1 oktober 2021

Groot nieuws! Wij hebben ons bezorggebied uitgebreid. Vanaf 1 oktober bezorgen wij ook warme maaltijden in Uithuizen en omgeving!